Blogartikel nummer 300

Een jubileum is er te vieren, wegens mijn 3️⃣0️⃣0️⃣e blogartikel die nu online staat 🎉 Ik moet wel eerlijk zijn, dat ik de afgelopen tijd niet veel geschreven had. Maar toch is het nog steeds, erg leuk om dit te doen. Hierbij een korte terugblik, op de vijftig blogs die ik hiervoor had gepubliceerd.

Een nieuw record in de Formule 1

In de F1 blijft onze landgenoot Max Verstappen maar verbazen, met zijn geweldige prestaties die hij neerzet. Zo ook, tijdens het weekend op het Autodromo Nazionale Di Monza, waar op 3 September de Grand Prix van Italië verreden werd 🏎️🇮🇹

Op de tweede plek startte Verstappen in Monza. Pole-position was er voor Carlos Sainz, die Ferrari en Italië vreugde bezorgden een dag eerder, tijdens de kwalificatie, ook doordat Charles Leclerc de derde tijd had neergezet.

De wedstrijd begon bijna om 15:30, omdat Yuki Tsunoda uitviel in de opwarmronde door zijn AlphaTauri AT04 aan de kant te parkeren.

Er kwamen twee extra formatierondes, voordat de race echt van start ging.

Als leider kwam Sainz de eerste bocht door.

Vanaf de 15e ronde nam Max Verstappen de leiding over, van z’n voormalig teamgenoot.

Die dag hadden de bolides van Ferrari, ook een behoorlijke snelheid. Zelf was deze GP ook een genot, om als kijker te hebben gezien op tv. Het stond namelijk in het teken van duels en touché’s.

Na 53 rondes racen kwam Verstappen als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door 🏁 Geschiedenis schreef de Nederlander door als eerste coureur ooit in de Formule 1, namelijk 10 wedstrijden op een rij te winnen 💪🏻🏆

Een nieuw record had de Limburger neergezet in de F1. Daarvoor stond het recordaantal zeges op naam van Sebastian Vettel, die in 2013 negen races op rij wist te zegevieren.

Meer lezen over deze Grand Prix: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2023/09/10/tien-op-een-rij/

De Hype van Nederland

Heel ons land ontkwam er niet aan, eind vorig jaar. Dat vanwege enkele soorten tompouce. Te beginnen met de Crompouce. Dat was een kruising tussen een croissant en tompouce. De croissant werd zelf opengesneden en met banketbakkersroom gevuld. Zelf werd de bovenkant voorzien, van een laagje roze fondant.

Het bleef niet alleen bij de Crompouce. Want daarna volgde de Frikanpouce.

De Frikandel kent iedereen hier in Nederland, een langwerpige donkergekleurde staaf wat gemaakt wordt van diverse soorten vlees.

Deze bekende snack uit ons land was geïntroduceerd als Frikanpouce, door een snackbar uit het Noord-Brabantse dorp Mariaheide.

Een combinatie van hartig en zoet was het. Ook hier kwam gele banketbakkersroom op en roze glazuur.

Dit bleek eerst bedoeld te zijn als grapje. Maar nadat het filmpje online was gezet, kwamen er vele mensen naar de snackbar toe in Mariaheide. De Frikanpouce werd eerst opengesneden. Daarna gefrituurd en gevuld met de ingrediënten.

Wel heel ver werd er gegaan, met de Kibbelpouce. Dat bestond uit stukken vis, die voor de kibbeling werden gebruikt. Begin November 2023 ging de viskraam P&M Seafood uit Gouda viraal op TikTok. Dat ging over deze bekende vis. Velen vonden het te ver gaan.

Een mede-eigenaar vertelde hierbij, dat het filmpje gemaakt was, vanwege de soorten tompouce die op de markt kwamen. Voor de fans kwam er slecht nieuws. Want de Kibbelpouce werd alleen voor het filmpje gemaakt.

Toch benieuwd om te weten hoe ik de Crompouce vond? Hierbij de link: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2023/11/23/de-hype-van-nederland-crompouce-frikanpouce-en-kibbelpouce/

Wie is de Mol? Junior

Wie denkt dat het populaire spelprogramma Wie is de Mol? alleen maar voor volwassen mensen zijn, waar BN’ers in te zien, heeft het mooi mis. Want in Maart 2014 was het tweede seizoen van Wie is de Mol? Junior te zien.

Ik ben namelijk ook gaan schrijven, over de Junior-variant van Wie is de Mol?

Het eerste seizoen was in 2008 te zien, wat zich in Zwolle afspeelde en toen door Sipke Jan Bousema werd gepresenteerd.

6 jaar later in 2014 keerde het, weer terug op de televisie.

In de weken ervoor waren de uitzendingen te zien, van de selectierondes.

Dat begon met 30 kinderen, die meededen aan de selectie. Daarna werden het er 20 minder, die bij de selectie een rood scherm kregen te zien. Uiteindelijk bleven er 10 over.

Seizoen 2 van Wie is de Mol? Junior begon op 9 Maart 2024 dat zich eerst afspeelde in de Limburgse hoofdstad Maastricht en halverwege de serie in Zeeland, . Art Rooijakkers werd de nieuwe presentator, die velen konden als spelleider van de normale Wie is de Mol? en bij de tweede editie van deze kindervariant, het stokje overnam van Sipke Jan Bousema.

Toen de eerste uitzending van dit tweede seizoen begon, gebeurde dat drie dagen na de achtste aflevering van Wie is de Mol? 2014. Dat hield in dat begin Maart, er niet 1 maar 2 keer Wie is de Mol? te zien was in drie weken tijd. Voor mij was dat leuk, ook omdat ik toen presentator Art Rooijakkers twee maal in drie dagen tijd, twee diverse varianten van Wie is de Mol? zag presenteren 😊

Op het moment van schrijven, was ik bijna klaar met het schrijven van Wie is de Mol? Junior 2014. Wie de Mol was in deze tweede Junior editie, bleef nog even geheim.

Weten hoe de eerste aflevering van Wie is de Mol? Junior 2014 verliep, lees dan dit artikel: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2024/01/05/op-jacht-naar-de-junior-mol/

Honderdste editie van de 24 uur van Le Mans

Al jarenlang kijk ik ieder jaar de 24 uur van Le Mans. Die van 2023 was een speciale, want dat werd de 1️⃣0️⃣0️⃣e editie 🎊 De allereerste keer was honderd jaar daarvoor, in het weekend van 26 en 27 Mei 1923.

Bij het 100 jarig bestaan werd er bij stil gestaan, op zaterdag 10 en zondag 11 Juni 2023.

Tot op heden is Tom Kristensen de meest succesvolle coureur van dit jaarlijkse evenement. De Deen won maar liefst 9 keer.

Voor de editie van 2023 kreeg Toyota meer tegenstand, in de Hypercar-klasse.

Namelijk van Peugeot, Ferrari, Porsche, Vanwall, Cadillac en Glickenhaus.

Ferrari mocht in deze jubileum vanaf pole beginnen, met hun Ferrari 499P #51 met James Calado, Antonio Giovinazzi en Alessandro Pier Guidi. Op zaterdag 10 Juni ging het van start om 16:00.

In het begin waren er regenachtige weersomstandigheden. Na de start had Toyota van Ferrari de kop overgenomen. Toen de avond begonnen was, kwam er rond 18:45 een enorme wolkbreuk op de baan. Niet helemaal nat was het, want sommige plekken op de baan waren gewoon droog.

Het was inmiddels zondag 11 Juni, toen de nacht in ging om 0:00. Ferrari had met hun 51 bolide, de koppositie heroverd na de Peugeot wagen 94 te hebben ingehaald. In de ochtend was het Toyota met hun 8 wagen, die op de eerste plek reden. Hun andere auto, nummer 7 was uitgevallen.

De finish van de 24 uur van Le Mans was om 16:00 in de middag. Overall werd Ferrari de winnaar van deze wedstrijd, met de 51 auto dankzij Pier Guidi, Giovinazzi en Calado 🏆🎉 Voor het Italiaanse automerk, werd het op Le Mans hun eerste winst sinds 1965.

Er was nog heel veel meer gebeurt, in de 24 uur van Le Mans 2023. Meer daar van weten? Klik dan op de link hiernaast: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2023/06/15/honderd-jarig-bestaan-van-de-24-uur-van-le-mans/

22 medailles tijdens de EK Afstanden

Dit laatste stukje gaat over gebeurtenissen, die begin dit jaar plaatsvonden. Dat vond namelijk plaats van 5 t/m 7 Januari in Thialf in Heerenveen. Daar werden de EK Afstanden verreden van het Schaatsen.

Hierbij is een samenvatting te horen, hoe de Nederlanders het dat weekend deden. Op vrijdag werd de eerste titel van dat weekend al behaald, voor ons land dankzij Antoinette Rijpma- De Jong, Marrit Fledderus en Femke Kok. De meiden werden kampioen op de Team Sprint.

Daarna reden de mannen de Ploegenachtervolging.

Namens Holland waren dat Bart Hoolwerf, Chris Huizenga en Marcel Bosker.

Geen derde achtereenvolgende goud werd het, want de heren eindigden als derde.

Want Noorwegen won en hadden met Sverre Lunde Pedersen, Peder Kongshaug en Sander Eitrem, een nieuw wereldrecord neergezet, met een tijd van 3:34.22. De Noren waren daarmee ook sneller dan Amerika, die daarvoor 3:34.47 als record hadden.

Een tweede titel voor Nederland, volgde later die avond. Want Marijke Groenewoud werd op de 3 KM voor het eerst Europees Kampioen na haar winst op deze afstand. Nog mooier werd het op de 1000 meter voor heren. Want het podium was compleet Nederlands, dankzij een 1-2-3 namens Kjeld Nuis, Jenning de Boo en Tim Prins 🥇🥈🥉 Nuis won en behaalde daarmee de titel.

Bij de Team Sprint op de zaterdag voor jongens, werd Polen op die afstand Europees Kampioen met Marek Kania, Piotr Michalski en Damian Żurek. De Poolse mannen reden met een tijd van 1:18.32 een baanrecord van Rusland uit de boeken.

Femke Kok prolongeerde haar kampioenschap op de 500 meter, na die te hebben gewonnen. Jutta Leerdam nam het tegen Kok op, die zilver behaalde. Het derde succes van ons land, werd daarmee behaald.

Patrick Roest had op de 5 KM een mooie race meegemaakt met Davide Ghiotto. De Italiaan lag in het begin voor de Nederlander. Met nog vier ronden te gaan, lag Roest voor Ghiotto. Uiteindelijk won onze landgenoot deze afstand, en behaalde voor de derde achtereenvolgende keer de titel.

De tweede dag werd afgesloten, met de 1500 meter voor dames. Tijdens de negende rit, reden Antoinette Rijpma- De Jong en Marijke Groenewoud tegen elkaar. Bij het ingaan van de laatste ronde, gingen deze vrouwen zij aan zij richting de finish. Rijpma- De Jong won nipt en behaalde daarmee het kampioenschap. Groenewoud werd tweede en met Beune op drie, werd het net als een dag eerder, opnieuw een 1-2-3 voor Nederland.

Zondag was de laatste dag van de EK Afstanden. Holland schaatste bij de vrouwen alleen de Ploegenachtervolgingen, wegens afwezigheid van Noorwegen doordat Ragne Wiklund ziek was. Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Joy Beune deden alleen de Team Pursuit, wonnen en behaalden voor Nederland de vierde titel op een rij.

Noorwegen behaalde weer een nieuw succes, doordat Peder Kongshaug zegevierde en kampioen werd op de 1500 meter. Slechts + 0.009 kwam Kjeld Nuis tekort, om de titel te behalen. Zo klein kunnen verschillen zijn.

Tijdens de 1000 meter reed Antoinette Rijpma- De Jong opnieuw tegen een landgenote. Deze maal tegen Jutta Leerdam. Beide vrouwen maakten wel een valse start mee. Bij de tweede poging was Leerdam iets sneller weg dan Rijpma- De Jong. Ondanks problemen met haar enkel, won Jutta Leerdam wel en behaalde haar derde kampioenschap op deze afstand.

Zo mooi vond ik het om als schaatsfanaat te zien, dat jongeling Jenning de Boo zijn eerste titel behaalde op de 1000 meter.

Al zo jong en op 19 jarige leeftijd een kampioenschap behalen. Echt knap.

De Boo gaat het echt heel ver schoppen in het Schaatsen, dat weet ik zeker!

Vele schaatsliefhebbers zullen het er mee eens zijn. De beste schaatster tijdens deze EK Afstanden was namelijk Marijke Groenewoud. Na zeges van haar op de 1000 meter en de Team Pursuit volgde er nog een derde. Namelijk op de Massastart voor vrouwen. Daar behaalde Groenewoud namelijk het goud en het kampioenschap 🥇🏆🎊 Zo knap van deze meid, wat ze dat weekend had neergezet 💪🏻😊👱🏻‍♀️ Zelf kan ik als kijker, ook enorm genieten van de prestaties, die geweldige schaatsers neerzetten.

Nog nagenieten van de mooie successen die Nederland had behaald op dit EK? Lees dan gerust dit artikel: https://ikbenfanvan.wordpress.com/2024/01/14/ek-afstanden-2024-in-thialf/

Dit was mijn driehonderdste blog, die ik online heb gezet. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vinden, om te hebben gelezen. Lees gerust ook eens blogs op mijn site, die je nog nooit gelezen hebt. Ik zou zeggen: tot de 400!

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag