Pijler beklimmen en iets meenemen

Aflevering 7: ‘Halve waarheid’

Guido moest naar huis en dus waren ze nog met z’n vieren: Davey, Jitske, Jenny en Roeland. Drie kandidaten, één Mol. Drie finalisten, één afvaller. Dat stond vast. De rolverdeling nog niet. Wie moest er vlak voor de finale, naar huis?

Vanuit Serooskerke gingen de deelnemers naar Neeltje Jans

Opdracht 1: Pijler

Bij een reservepijler van de Stormvloedkering Oosterschelde, ging het eerste spel van deze zevende uitzending plaatsvinden.

De kandidaten moesten de pijler, gaan beklimmen. Maar ze moesten er ook af gaan tokkelen.

Onderweg zouden de deelnemers 4 kistjes tegenkomen. Daarin zat een inhoud, wat 1 joker, 2 jokers, geld en een ? waren. Slechts één maal mochten de kandidaten iets meenemen. En zij mochten niet terug gaan.

Als een deelnemer boven was, dan mocht diegene beslissen wie de volgende werd. De opdracht begon. Omdat Roeland zijn hand als eerste opstak, begon hij als eerste.

Op iedere plateau, lag een bakje, waar steeds iets anders in zat. Toen Roeland bij de tweede plateau kwam, nam hij de twee jokers mee.

Maar aan de punt van de pijler, ging het met hem mis. Want er viel 1 joker naar beneden, die uit z’n zak ging en de zee in viel 🫢

Jitske ging als tweede. De groep had vooraf al afgesproken, dat zij als tweede begon, omdat ze het echt niet durfde wat Roeland aan haar zag. Bij de tweede bakje koos Jitske voor het vraagteken.

Roeland was begonnen, met het tokkelen. Jenny was als voorlaatste aan de beurt. Toen zij bij de vierde plateau kwam, zag Jenny het kistje waar € 100 in zat er een opdracht er bij. Als iemand na haar de vierde plateau bereikte, kon er voor de kas € 50 extra verdiend worden. De € 100 nam Jenny mee.

Naar beneden was Jitske aan het tokkelen. Davey ging als laatste. Hij weigerde het aanbod van Jenny, dat er € 50 verdiend kon worden als die geen item had gepakt, voordat het vierde plateau was bereikt. Davey z’n keuze ging uit naar 1 joker.

Als de twee laatsten, gingen ook Jenny en Davey bovenaan de pijler, naar beneden tokkelen. Toen Art er bij kwam, was hij benieuwd wie er geld had gevonden. Dat was Jenny, die € 100 had gepakt, wat terecht kwam in de kas.

Wat de rest had gepakt, mochten diegene voor zichzelf houden. Benieuwd was Art wie het ? had meegenomen. Dat bleek Jitske te zijn. Het vraagteken hield, een vrijstelling voor de finale voor haar in ⚪️

Vanuit Neeltje Jans gingen de kandidaten terug naar Burgh-Haamstede Burgh

Omdat Jitske bij de tweede opdracht niet de juiste bedrieger aanwees, vanwege het kijken van een filmpje over een bedreigde diersoort, raakte ze haar finalevrijstelling kwijt. Want ook in Wie is de Mol? Junior was Niets is wat het Lijkt! Net voor de finale, stond de pot op een waarde van € 820.

Roeland werd als verdachte twee keer genoemd, tijdens de test. Jenny vond hem onhandig, die steeds maar weer dingen liet liggen en kwijt raakte. Als hij de Mol was namens haar, dan bleek het een perfecte act te zijn, om alles kwijt te raken. En als Roeland de Mol bleek te zijn, dan had hij het volgens Jenny goed gedaan.

Davey vond sommige acties van Roeland vreemd. Zoals bij de Pijler-opdracht, waar hij twee jokers had gepakt en daarvan 1 liet vallen.

De laatste executie ging plaatsvinden, vlak voor de finale. Alleen de Mol was al zeker van een finale-plek. Door een groen scherm te krijgen, werd Roeland de eerste finalist 🟩

Ook groen kreeg Davey, die de tweede finalist werd. De strijd om de laatste plaats voor de finale, ging tussen Jitske en Jenny. Het laatste rode scherm van 2014 was er voor …. Jitske 🟥 Het viel niet mee voor haar. Eerst een vrijstelling voor de finale verdienen, die kwijt raken en ook nog eens een rood scherm krijgen 😔

Davey, Jenny en Roeland werden de drie finalisten, van Wie is de Mol? Junior 2014 👍🏻🎉

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag