Foutloos het einde van de estafette halen

Aflevering 6: ‘Tegenwind’

Na het vertrek van Harmen, waren sommigen kandidaten in de war. Ze zagen één van hun mogelijke Mollen vertrekken. En moesten dus weer opnieuw beginnen.

De deelnemers gingen van Burgh-Haamstede Burgh naar Serooskerke

Spel 1: Een gokje wagen

Toen Art was aangekomen bij de kandidaten, vroeg hij of de penningmeester naar hem toe wilde komen. Jenny kwam naar Art toe, die tegen haar zei dat ze een gokje mocht wagen. De inzet mocht Jenny zelf bepalen, op het moment dat de anderen in kano’s tegen elkaar gingen racen 🛶🌊

Jenny mocht inzetten wie er ging winnen. Voor de inzet had Art een aantal opties voor haar. Bij 1 joker ging er € 50 uit de pot. Bij een foute inzet, ging die naar het winnende team. Dat was ook zo als het om 2, 3 of 4 jokers ging.

Een veilige optie was er ook. Namelijk geen jokers en € 100 voor de kas, als Jenny een goede gok nam. Maar bij een verkeerde gok, waren er geen jokers en geld verdiend. De teams werden verdeeld. Davey en Jitske namen het op tegen Guido en Roeland.

Voor vier jokers ging Jenny spelen. Als haar gok goed was, ging er € 200 uit de pot. Veel stond er op het spel. Art zei dat de beste en slimste, mochten winnen.

Jenny zei tegen Art dat ze dacht, dat Davey en Jitske, de kano-race op het water gingen zegevieren.

De race op het water begon. Het was Jitske en Davey vs Roeland en Guido. Roeland merkte al snel, dat het loodzwaar was. Davey was zelfs even het in het water gevallen, nadat hij uit de kano viel.

Bij een fundering van een dijk, bleek de finish te zijn. Voor de twee groepen viel het peddelen niet mee, vanwege de tegenwind. Jenny zag met Art vanaf een afstand, dat de anderen het zwaar hadden.

De winnaars van de kano-race waren Davey en Jitske 💪🏻 Jenny bleek een inzet te hebben gedaan op Jitske en Davey, dat hield in dat de 4 jokers voor Jenny waren. Maar wel ging er € 200 uit de kas.

Spel 2: Estafette

Tijdens de lunch ging de telefoon af. Roeland vroeg zich af, van wie de mobiel was. Het bleek dat Art de groep belde. Een lijst moest er opgesteld worden. Op 1 een deelnemer die het meest vertrouwd werd. 2 de kandidaat die iets minder vertrouwd werd enzovoorts. Tot de laatste plek, de deelnemer die het minst werd vertrouwd.

Voordat deze tweede opdracht van start ging, bleek Roeland voor de tweede maal zijn Mol-boekje te hebben verloren. Zo stom om te weten, want daarmee was het lastig om informatie te onthouden over de anderen.

Op een dijk stonden er 5 palen verspreid van 1,5 km. Daar gingen de kandidaten over een afstand, een verbale estafette doen.

Omdat Davey als deelnemer het minst werd vertrouwd, stond hij bij de eerste paal. Hij kreeg van Art drie zinnen, die foutloos het einde van de estafette moesten halen.

Hoe meer zinnen het einde hadden gehaald, hoe meer geld er werd verdiend voor de pot. Voor dit spel, kregen de kandidaten 15 minuten de tijd. Davey stond tegenover Art en mocht kiezen, welke zin als eerste naar de overkant gebracht moest worden.

Voor de zin van € 150 ging Davey, die ook meteen de moeilijkste was. De zin luidde: Water naar de zee dragen. De opdracht ging van start en de tijd ging in. Davey gaf het door aan Jitske, zij vervolgens naar Guido, hij naar Roeland en hij uiteindelijk naar Jenny.

Van koers veranderen was de tweede zin, die Davey van Art had gehoord. Omdat het nogal hard waaide, moesten de zinnen duidelijk naar elkaar worden doorgegeven.

Steeds als zinnen naar een ander waren doorgegeven, moesten Roeland, Jitske, Guido en Davey wel terug rennen naar hun paal, en dat ook nog eens in de wind.

Art gaf de laatste zin aan Davey door en zei dat er nog 5 minuten te gaan waren. De derde zin was: In de oren knopen. Roeland had op de valreep deze zin, nog aan Jenny kunnen doorgeven.

Jenny gaf door aan Art, doordat ze bij de laatste paal stond, welke zinnen er door waren gegeven. Water naar de zee dragen klopte. Bij de tweede zin gaf Jenny namelijk Van roer veranderen door, maar dat was fout. Iets van de horizon dacht Jenny te hebben gehoord bij de laatste zin, toen de tijd om bleek te zijn.

Twee zinnen waren niet goed naar de overkant gebracht, maar één wel. In de kas kwam er € 150 bij, die een tussenstand had van € 570.

Tijdens de test noemde Guido twee keer Jenny als verdachte. Hij had het gevoel dat ze de Mol kon zijn. En omdat zij volgens hem, meer geld uit de pot had gehouden dan niets verdiend.

Bij de executie kreeg Guido een rood scherm en werd hij de zesde afvaller 🟥 Nog maar vier waren er over, namelijk twee jongens en twee meisjes. De finale kwam langzamerhand in zicht.

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag