De tweede Junior Mol

Aflevering 8: ‘Wie is de Mol? Junior?’

Van Burgh-Haamstede Burgh, gingen de finalisten naar Zierikzee

Jitske kreeg een vrijstelling, raakte die weer kwijt en moest het spel verlaten. En dus waren de drie finalisten bekend: Jenny, Davey en Roeland. Nog één laatste opdracht en dan kwam eindelijk het antwoord op de vraag: Wie is de Mol? Junior?

Op zondagavond 27 April vond de finale plaats, van het tweede seizoen van Wie is de Mol? Junior. Wie ging voormalig junior Mol Amin, die in 2008 de Mol was geweest in Zwolle tijdens seizoen 1 van Wie is de Mol? Junior, opvolgen als nieuwe Mol?

Spel 1: Parcours

De laatste opdracht van het tweede seizoen van Wie is de Mol? Junior, vond plaats in het centrum van Zierikzee.

Art zei tegen de finalisten, dat er nog één spel volgde, voor de ontknoping plaats vond.

Er was nog één kans, om geld te verdienen voor de kas. De tussenstand van de pot was € 820. Het kon meer dan € 1000 worden. Art vroeg wie de opdracht alleen wilde doen en wie een andere kandidaat in de gaten wilde houden?

Davey wilde alleen gaan. Jenny en Roeland gingen in het centrum van Zierikzee, een route uitzetten. Die twee stonden op dat moment, bij de start. De finish was bij de Sint-Lievensmonstertoren.

De paraplu’s gingen een belangrijke rol spelen, bij deze opdracht ☂️ Zoveel mogelijk paraplu’s moesten Roeland en Jenny gaan uitdelen, aan de mensen op straat. Daarmee werd de route mee uitgezet.

Als Davey na binnen 10 minuten bij Jenny en Roeland bij het eindpunt was, werd er € 200 verdiend. De opdracht was begonnen. Een hoop paraplu’s hadden Roeland en Jenny in hun handen meegenomen.

Voor de gein had Jenny, een paraplu aan een standbeeld wezen hangen. Van haar kregen we op beeld te horen, dat de mensen die een paraplu kregen, die om 11:30 buiten die 5 minuten moesten vasthouden.

Niet alle paraplu’s hadden Roeland en Jenny meegenomen. Art vroeg aan die twee, toen die bij de toren kwamen, of het hun gelukt was.

Voor Davey begon de opdracht. En de tijd ging in. Hij kwam de paraplu’s tegen, die bedoeld waren voor het parcours.

De paraplu’s waren uitgezet door de mensen, die dat hadden gehoord van Jenny en Roeland. Toen er nog 3 seconden te gaan waren, was Davey op tijd bij de finish gekomen bij de Sint-Lievensmonstertoren.

Het hield in dat de laatste opdracht van deze kindervariant van Wie is de Mol?, namelijk geslaagd was. Er kwam daarmee € 200 in de kas, die eindigde op een stand van € 1.020.

Art zei dat de drie finalisten zich moesten voorbereiden op de allerlaatste test, namelijk de finaletest. Daarbij moesten er 30 vragen beantwoord worden, over de identiteit van de Mol. Wie de test als beste had gemaakt, werd de winnaar van Wie is de Mol? Junior 2014.

Roeland zei dat Davey had zitten praten, met mensen die uit dezelfde provincie kwamen in de Parcours-opdracht. Dat midden in een spel. Hij snapte hem niet. Roeland twijfelde tussen Davey en Jenny. We zagen hem beantwoorden, dat de Mol na de Pijler-opdracht er 1 joker aan overhield. Ook als antwoord vulde hij in, dat de Mol wel flessen had gezocht bij de Flessen-opdracht. Onduidelijk was, op wie Roeland stemde als Mol.

Davey dacht dat de Mol zijn slag hoefde te slaan. Hij gaf antwoord dat de Mol, tijdens de Parcours-opdracht de route met paraplu’s ging uitzetten. Davey vond Roeland altijd eerlijk. Hij ging voor Jenny als Mol.

Jenny dacht dat Davey bij het Parcours, er zo lang over mogelijk hoefde te doen. Ze zat vol op Davey, wat zij niet meer ging veranderen. Antwoord gaf Jenny, dat de Mol een jongen was. Volgens haar kon Roeland ook op Davey zitten, veel meer informatie had en het spel kon winnen. Maar toch dat zij dat Roeland niet kon winnen, omdat hij twee keer zijn Mol-boekje kwijt was en niet veel informatie had. Ze gaf antwoord, dat de Mol tegenover Guido stond, bij de Jokers-opdracht. Haar stem als Mol, ging uit naar Davey.

De ontknoping van Wie is de Mol? Junior 2014 ging plaatsvinden. In een prachtige oldtimer, zaten de finalisten. De chauffeur zette de drie, af bij De Aveling, een Patriciërshuis. Buiten zat Art te wachten op de finalisten. De drie finalisten kwamen aan bij Art.

Art zei dat het spel gespeeld was. Met z’n tienen begonnen Roeland, Jenny en Davey in Maastricht aan dat avontuur.

De ene na de andere kandidaat, werd het spel uitgewerkt, door de Mol. Door één van deze drie, namelijk Davey, Jenny of Roeland, maar wie?

Davey was in het spel altijd enthousiast. En tegelijkertijd ook relaxed. Pokerface. In controle. Misschien omdat hij altijd al wist, wat er ging komen? Belandde vaak op een positie, waarin anderen hem gingen verdenken. Altijd op de verkeerde plek. Of was dat voor hem, de juiste plaats? Hij werd veel verdacht, met handige tactiek van een slimme deelnemer of was hij echt de Mol? Eentje die zich steeds, dieper had ingegroefd.

Jenny was al vanaf dag 1 de penningmeester. Zij kreeg veel vertrouwen van de groep. Had ze iedereen zand in de ogen gestrooid? Of was zij gewoon zo betrouwbaar? Niemand leek haar te verdenken, wat ze ook deed. En toch beroofde zij de pot van € 200 bij de Kano’s, omdat ze vier jokers wilde veroveren. Of ging het voor haar, helemaal niet om de jokers, omdat zij die als Mol niet nodig had?

Roeland nam vaak het voortouw. Had altijd het hoogste woord. Was misschien wel beter in praten, dan in luisteren. Super fanatiek of toch een speelse grapjas? Eigenlijk was het een wonder, dat hij in de finale stond. Liet overal zijn spullen slingeren, wat best verdacht was. Zijn Mol-boekje en zelfs een joker, raakte hij kwijt, notabene vlak voor de finale. Was die zo slordig of werd hij dat, omdat die als Mol geen waarde hechtte aan die spullen?

Davey, Jenny, Roeland: Wie is de Mol?

Jenny liep naar Art toe. En dat was niet zonder een reden. Want Jenny was de Mol van Wie is de Mol? Junior 2014 😃

Na er even om te hebben gelachen, zei Art tegen Jenny dat ze het knap had gedaan als Mol. Doordat Jenny de Mol was, gingen we kijken naar haar Mol-acties.

In de eerste uitzending deed de Mol bij de Dropping, gewoon mee als deelnemer. Zij wist dat er daarna een keuze gemaakt ging worden, wie de beheerder van het geld ging worden. Jenny was gewoon de penningmeester en de Mol tegelijkertijd, wat ze ongelofelijk vond.

Bij het spel Licht uit doen, had zij een extra lampje uitgedraaid, want ze wist dat de code 369 zou zijn. Want van een 3 kon je makkelijk een 5 of 9 maken. Wel vond de Mol het jammer, dat Harmen later weer de lamp had aangedraaid. Dat was het risico, van het vak van de Mol.

De Mol had zich tegenover Guido gezet, bij de Antwoord-opdracht, wat ze erg fijn vond. Expres deed zij dat, waardoor Guido blindelings op haar afkwam. Doordat ze drie jokers aan Guido gaf, vond de Mol het jammer en vervelend dat er € 30 uit de kas ging.

Vanaf de vierde aflevering, gingen Jenny haar Mol-acties verder op een nieuwe locatie. Want de kandidaten gingen vanuit Maastricht, de oversteek maken naar de provincie Zeeland, waar de tweede Junior-variant van Wie is de Mol? verder ging.

Geld ging de Mol zoeken, bij het spel met het Smokkelen. De Delftsblauwe souvenier had ze gevonden en geopend, wat niet mocht. Maar de Mol mocht dat wel, waar € 20 in zat. € 10 haalde zij uit het zakje en dat onder een struikje gelegd. Uiteindelijk werd de Mol afgeschoten, wat ze jammer vond. Davey was de persoon, die de Mol had uitgeschakeld. Hij had zich verontschuldigd aan de Mol, wat uiteindelijk de Mol helemaal niet boeide.

De Mol deed niet mee aan de Kano-race. Dat vanwege het wagen van een gokje bij Art. Toen zij naast Art stond aan de kant, zei de Mol dat het voor haar niet ging om de jokers, maar om de € 200 die uit de pot ging. Ze kreeg vier jokers en die had de Mol niet eens nodig.

Nog steeds werd Jenny niet verdacht door de groep. Dus ging de Mol bij de Pijler-opdracht het risico nemen om bij het vierde kistje van de € 200 die er in zat, een briefje van € 100 in haar broekzak te doen. Op nog geen 200 meter, stond Jitske boven haar. Voor Jenny, was dat een meesterlijke zet om gedaan te hebben. De € 100 die de Mol had verstopt, kon ook verdiend worden, wat uiteindelijk niet gebeurde.

De laatste Mol-actie van Jenny, was bij het spel met de paraplu’s. In het centrum van Zierikzee, had zij vier paraplu’s aan mensen gegeven. En ze zei dat zij bezig was, met een actie van het WNF.

Fantastisch had Jenny het gedaan als Mol. Roeland en Davey hadden moeite, om de Mol te ontdekken. Wij als kijkers gingen de verborgen aanwijzingen zien.

Alle titels van de uitzendingen, verwezen naar de identiteit van de Mol. In de vierde aflevering, werd het paartje van de Mol gevonden bij het Levend Memory.

De vijfde aflevering heette ‘Knieval’. Op de plattegrond van de knie van de Olifant, het bedreigde diersoort waar de Mol voor speelde, was de ring te zien die de Mol al vanaf dag 1 droeg.

Uitzending zes had als titel ‘Tegenwind’. Vier deelnemers hadden tegenwind, tijdens de race met de Kano’s. De Mol als enigste niet, die had de wind in de rug. In diezelfde aflevering voordat de kandidaten naar de laptop van de test liepen, was het getal 3 te zien. De Mol was de derde, die de test ging maken.

Het dier waar de Mol voor speelde, was ook een hint. De Olifant had als enige bedreigde diersoort, iets te maken met een fanfare. Een Olifant kon ook trompetteren.

Het jaar waarin de handel in Ivoor werd verboden, vormde de cijfercode van de Plompe Toren-opdracht. De Mol gaf bij dat spel, ook een duidelijke aanwijzing. Ze vond met Jitske een 9 en daarna een 8, de helft van de cijfercode. Het geboortejaar van de Mol was 1998, maar was als code fout.

In aflevering zeven na de Pijler-opdracht, was wel heel duidelijk wie de Mol was. Namelijk Jenny, die de finale-vrijstelling van Jitske even in handen had, waar het logo van De Mol op stond.

Tussen Davey en Roeland ging het, wie de winnaar werd van Wie is de Mol? Junior 2014. De winnaar van Wie is de Mol? Junior 2014 was geworden …… Davey 🎉 Hij werd de winnaar met een bedrag van € 1.020, dat naar het WNF ging, wat naar zijn bedreigde diersoort ging, namelijk naar de Gorilla 💶🦍 Roeland werd de verliezend finalist van Wie is de Mol? Junior 2014 ❌

We zouden denken dat de Mol geen filmpje had gekeken. Maar de Mol zat al 5 minuten, naar haar favoriete diersoort te kijken. En naar de Olifant, het bedreigde diersoort van de Mol, ging € 510 naar toe, dat was het bedrag dat de Mol zelf uit de pot had gehouden 🐘

Vanaf de eerste uitzending zat ik op Jenny als mogelijke Mol. En in de achtste aflevering, bleek zij ook de Mol te zijn. Voor het eerst had ik in 1 keer goed geraden, wie de Junior Mol kon zijn 😊 Doordat bij Wie is de Mol? 2014 actrice Susan Visser de Mol bleek te zijn, was ook bij deze kinder-variant de Mol een vrouw.

De kandidaten die ik een finale-plek gunden waren Floor, Guido en Jitske. Floor omdat hij het derde meisje op rij was, die afviel. Guido doordat hij goed bezig was met het spel. En Jitske, doordat ze net voor de finale afviel en ook daarvoor haar vrijstelling voor de finale kwijt raakte.

Jenny was een goeie en leuke Mol, om gezien te hebben in het tweede seizoen van Wie is de Mol? Junior 👍🏻

Een risico vond ik het zeker, dat de Mol in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, een lampje uitdraaide.

De beste Mol-actie van Jenny vond ik bij het Smokkelen, dat zij ongezien wat geld uit een zakje ging verstoppen. Lef toonde ze ook bij de Pijler-opdracht, om op nog geen kleine afstand van Jitske, namelijk € 100 in haar broekzak te doen, wat niet terecht kwam in de kas.

In Maastricht vond ik het spel met de Nachtwacht, in de grotten van de St. Pietersberg, het leukste spel om te zien. Want van geschiedenis van kunstenaars, is veel over te leren. In Zeeland vond ik de Parcours-opdracht, met een route uitzetten van paraplu’s, de leukste opdracht. Want zo kon je ook wat zien, van de stad Zierikzee.

Jenny was de enige penningmeester, in deze hele serie. Eerder dat jaar in 2014 was dat ook zo bij musicalacteur Freek Bartels, in de volwassen versie van Wie is de Mol?

Toeval of niet. Ikzelf had in September 2014 ook de stad Maastricht bezocht met mijn vader en moeder, door op vakantie te zijn geweest op een camping in Gulpen. Toen ik zelf door Maastricht liep, dacht ik ook even terug aan Wie is de Mol? Junior 2014, waar ze in het begin waren geweest!

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag