Niet de getallen opnoemen

Aflevering 5: ‘Knieval’

Jan moest Wie is de Mol? Junior verlaten. Dat was misschien niet gebeurd, als zijn joker niet was gestolen. De rest kon die dag, natuurlijk geld verdienen voor de pot. En er stond iets anders, aantrekkelijks op het spel: Een vrijstelling.

De deelnemers gingen van Goedereede, naar Burgh-Haamstede Burgh.

Voor aanvang van de eerste opdracht, waren Harmen en Roeland even apart met elkaar. Het bleek dat Harmen het Molboekje van Roeland had. Uiteindelijk kreeg Roeland z’n Molboekje terug. Maar Harmen wilde wel van hem informatie terug, als het ging om de papieren joker.

Opdracht 1: Smokkelen

Het ging bij dit spel om smokkelen. Want de eerste opdracht, vond plaats bij Boswachterij Westerschouwen. Art zei dat de kandidaten op het grensgebied zaten tussen Nederland en België. Daar werd vroeger veel gesmokkeld. In Centraal-Afrika was smokkelen, nog steeds de orde van de dag. Er werden olifanten gedood voor Ivoor, dat voor souvenirs werd gebruikt.

Bij dit spel draaide het ook om smokkelen. Drie gingen zich het meeste inzetten voor de kas, namelijk Guido, Jenny en Roeland.

Maar drie gingen er ook strijden voor een vrijstelling, dat werden Davey, Harmen en Jitske.

Jenny, Roeland en Guido waren de verdedigers en moesten er voor zorgen, dat de vrijstelling niet naar Jitske, Harmen of Davey ging. Eerste drie genoemden, moesten ook souvenirs gaan zoeken. Goede moesten er van gezocht worden, want in foute kon iets negatiefs inzitten.

Op de ton stonden afbeeldingen, waaraan de souvenirs aan te herkennen waren. De opdracht begon. In twee groepen probeerden de deelnemers elkaar af te schieten 🔫 Het drietal dat zich voor de pot ging inzetten, wilden kostte wat het kost, de vrijstelling hebben. Zo dachten de drie die voor de vrijstelling streden, er ook over.

Al snel zagen de kandidaten elkaar. Als eerste had Jenny een souvenir gevonden. Harmen vond er daarna ook één, maar gooide die weg. Jitske was de eerste, die uit het spel lag. Daarna volgde Roeland. Niet veel later, was Jenny door Davey afgeschoten.

Davey, Harmen en Guido waren nog over. De vierde persoon die werd uitgeschakeld, was Harmen. Nu waren Guido en Davey als laatste twee nog in het spel. Rennend naar de ton toe, probeerden Davey en Guido elkaar af te schieten. Maar net voor het bereiken van de ton, lag Guido er uit.

Davey zijn team won. Er was een vrijstelling verdiend. Toch was Art benieuwd, hoeveel geld er verdiend had kunnen worden. In het zakje dat Jenny had meegenomen, zat € 10 in. Maar dat ging niet in de kas. Geen geld was er verdiend. Maar wel gingen Roeland, Jenny en Guido beslissen, wie de vrijstelling kreeg.

Op briefjes gingen Guido, Roeland en Jenny schrijven, aan wie ze de vrijstelling hadden gegund. Stem 1 was er voor Jitske. De tweede voor Davey. Voor zowel Davey als Jitske stond het 1-1. Maar de derde en laatste stem, was opnieuw voor Jitske, die voor deze uitzending een vrijstelling had 🟢

Vanuit Burgh-Haamstede Burgh gingen de deelnemers naar Koudekerke

Opdracht 2: Plompe Toren

De kandidaten waren vlak bij de Plompe Toren, wat ooit het hoogste gebouw was van het dorp Koudekerke.

Dat was bij een overstroming onder water gelopen, en net als 116 andere dorpen in de Oosterschelde verdwenen. De zeedijk beschermde het land.

Twee personen zocht Art, die goed waren in het overzicht houden. Want er konden die dag verborgen schatten, gevonden worden. Guido en Davey waren de mensen, van het overzicht. Deze twee heren, konden vanuit de toren het overzicht houden.

Harmen en Roeland en Jenny en Jitske die overbleven, vormden de twee duo’s. De opdracht was begonnen en de tijd ging in. De tweetallen die in het veld waren, kwamen daar vier bordjes tegen. Daar stonden cijfers op, die de code van de kluis gingen vormen.

Ieder getal dat werd genoemd door een tweetal, kostte namelijk geld uit de kluis. Helder was het voor de duo’s, wat er moest worden gedaan.

20 minuten was er de tijd voor. Het moeilijke was dat de portofoons, op één kanaal stonden ingesteld. Iedereen praatte daardoor tegen elkaar heen.

Het eerste bordje vonden Roeland en Harmen, waar 1 op stond. Doordat het cijfer niet genoemd mocht worden, zeiden de mannen dat het iets was dat op peen rijmde. Er werd gezegd dat na 50 meter, een bord aan de linkerkant stond. € 10 ging er af, van het te winnen bedrag.

Het bordje werd opnieuw gevonden door Harmen en Roeland, met het getal 9. De heren waren klaar. Jitske en Jenny hadden ook hun eerste bord gevonden, daar stond ook 9 op. Daarna vonden de meiden het laatste bordje, met het cijfer 8.

Op het weiland dacht Davey in volgorde dat het 1989 was. Maar Guido had het idee, dat het om 1998 ging. Omdat Jenny de eerst genoemde mogelijke code door de portofoon zei, ging er € 40 af van het bedrag dat gewonnen kon worden. Harmen zei heel duidelijk nadat Jenny het zei, dat de getallen niet opgenoemd mochten worden.

Maar daarna ging ook Davey de fout in, door 89 te zeggen. Daarna ging hij met Guido 1998 invoeren. Dat bleek niet de juiste code te zijn, van de kluis. Toen Art bij de jongens kwam, ging hij 1989 invoeren bij de kluis, wat de correcte code was.

In de kluis zat € 100. Maar doordat er 7 maal door de porto een getal werd genoemd, kwam er niets in de kas. De Mol kon in deze uitzending tevreden zijn, want doordat in beide spellen € 0 was verdiend, stond de pot nog steeds op € 620.

Vanwege een vrijstelling, hoefde Jitske de test niet te maken en ging zij door naar de zesde aflevering. Drie keer was Guido in de test, als verdachte genoemd. Roeland die vond dat Guido rare dingen deed. Davey vond Guido verdacht, omdat hij het cijfer had ingetypt en veel getallen had genoemd. Jenny vond het raar, dat Guido bij de Plompe Toren-opdracht de verkeerde code had ingetoetst met Davey.

Bij de executie zat Jitske naast Art, door haar vrijstelling van deze uitzending. De tweede man op rij kreeg een rood scherm, dat was Harmen 🟥 Hij werd de vijfde afvaller.

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag