Water naar de zee dragen

Aflevering 4: ‘De joker’

Floor kreeg geen jokers in handen en moest het spel verlaten. Op de valreep liet ze nog wel het Mol-boekje van Roeland achter, voor de overblijvers. Guido en Jan kregen wel jokers en hadden die niet allemaal ingezet bij de test. Die gingen mee naar de volgende bestemming: Zeeland.

Jenny zei in een biecht dat Maastricht een bruisende stad was, met lief klein schattige huisjes, markt en mensen. De kandidaten namen allemaal plaats in een busje. Want de groep ging naar de volgende bestemming toe, waar Wie is de Mol? Junior 2014 verder ging: De provincie Zeeland.

Aangekomen op de nieuwe locatie, vond Harmen in zijn tas, het Molboekje van Roeland. Want omdat Floor na de vorige eliminatie er uit lag, had zij die in de tas gestopt van Harmen.

Het bleef niet alleen bij een Molboekje. Want er waren ook jokers gestolen namens Harmen en Davey, twee van Guido en één van Jan. Bij laatstgenoemde stond de slot open, die op de tas zat en waarbij de goede code zichtbaar was. Jenny kreeg 1 joker. Maar moest ook de 2 van Davey en Harmen bewaren, omdat Jan in de tassen van de twee heren gingen zoeken en bij Jenny niet.

In deze uitzending speelden de opdrachten, zich af in het Zuid-Hollandse stadje Goedereede. En niet in Zeeland zelf.

Spel 1: Flessen verzamelen

Bij het natuurgebied de Kwade Hoek, ging de eerste opdracht plaatsvinden. Art zei dat het gebied uit de natuur was ontstaan, in een ideaal landschap voor planten en dieren om in te leven. Dat was wel aan het veranderen. Want door de komst van een dam, wat iets verderop was, waren rivieren en zee van elkaar afgesloten. De overgang van zoet naar zout water, was daarmee verdwenen.

Art was aangekomen bij de deelnemers. Die gingen die dag water naar de zee dragen.

Zoet water zat in een ton, wat langzaam in de zee liep. Zolang het water dat in de ton zat, de zee in liep, mochten er flessen verzameld worden.

In totaal € 250 zaten er in de flessen. 10 stuks pasten er in de krat. Maar als een fles in de krat gezet was, mocht daar niets meer aan gedaan worden. De taken gingen verdeeld worden.

Harmen, Guido en Davey gingen emmers met water vullen. Jitske, Jenny, Roeland en Jan gingen flessen verzamelen. Het spel ging van start. Laarzen hadden de kandidaten aan, omdat ze op het strand waren.

De eerste fles die gevonden werd, was € 20 waard. Maar zelfs kwamen de deelnemers er achter, dat iets slechts maar € 1, 2 of 5 bevatte. De groep had verwacht, dat de bedragen hoger zouden zijn.

De emmers werden ondertussen gevuld. Bij Davey viel de helft van het water, uit de emmer.

Roeland dacht dat als er zeewier over een fles lag, dat het ging om een hoger bedrag. Maar hij zag dat het een brief was, met een ?

Jenny had door dat Roeland deze speciale fles had gepakt. Zij dacht zelf, dat het om een goede testvraag ging. Die fles werd uiteindelijk, in de krat gedaan. Tussendoor werd er nog gewisseld van taken, bij elkaar.

De ton bleek leeg te zijn, wat Art zei tegen de groep. Jan en Jenny waren te laat, met het inleveren van een fles. Er bleken 9 flessen in de krat, te zijn gezet. Art haalde de fles er uit, waar de envelop met het vraagteken in zat. Na even te hebben opgeteld, kwam hij er achter dat de kandidaten € 70 hebben verdiend, wat € 250 kon worden.

Toen de deelnemers in een Café zaten, waren die benieuwd wat het ? inhield, dat op een brief in een fles stond. Er zat een envelop in de fles waar een vraagteken op stond. Maar in de envelop zat ook iets. Daar zat namelijk een grote papieren joker in, van een kaartspel. Was die joker wellicht iets waard, voor een later moment?

Jenny ging Guido even apart nemen. Ze vertelde aan hem, dat zij de drie jokers had. Om 1 joker aan Guido te geven, wilde ze van hem wel informatie voor terug. Hij vertelde aan haar, dat Harmen haar verdacht. Uiteindelijk kreeg Guido twee jokers van Jenny 🃏

Spel 2: Levend Memory

De kandidaten kwamen op een plein in Goedereede, die muziek hoorden van een Fanfare-groep.

Art was er bij gekomen en vertelde dat de deelnemers namelijk Levend Memory gingen spelen, met de Fanfare.

Telkens als een lid van een fanfare werd aangeraakt, werd gezegd wat hij/zij was.

Paren moesten de kandidaten gaan vormen, die het spel moesten verlaten. Op het einde bleven er enkele leden van de fanfare over. Die vormden samen één woord. 15 minuten kregen de deelnemers er de tijd voor. Als het was gelukt om het juiste woord te vormen, dan kwam er € 100 in de kas.

De opdracht was begonnen en de tijd ging in. Het bleek dat de leden van de fanfare-groep, dieren waren.

Verspreid waren de kandidaten, verschillende plekken op gegaan. Als een deelnemer een paar had, dan moest diegene dat tegen Art zeggen.

Jitske gaf als eerste door, dat twee mensen een ree waren 🦌 Harmen vond twee struisvogels. Twee giraffen had Guido 🦒 Stokstaartjes waren er namens Davey. Op een gegeven moment, zei iedere kandidaat door elkaar heen tegen Art, wat diegene gevormd had.

Zelfs omdat het Wie is de Mol? was, waren er twee personen gevonden, die de Mollen waren 😃 Art zei dat er nog een paar minuten, te gaan waren. De groep kwam er achter, dat de mensen die over waren, de dieren waren waar de deelnemers voor speelden.

Art vroeg aan de leden van de fanfare, om zich om te draaien. Want met de letters die op hun rug stonden, moest een woord van gemaakt worden. Daar was 1 minuut de tijd voor.

Op volgorde werden de leden gezet, op een plek. De kandidaten kwamen uit, op het woord Groepsdier, waar Guido achter kwam. Dat bleek helemaal te kloppen. Daardoor werd er € 100 verdiend voor de pot, die inmiddels op een stand stond van € 620.

Twee maal werd Harmen genoemd in de test, door 2 deelnemers. Roeland twijfelde aan hem, want eerst verdachte hij Harmen niet. Maar vond hem toch rare dingen doen, zoals met jokers, andere dingen en tegenstrijdig worden tegen alles wat je tegen hem zei. Twee derde zette Jitske in op Harmen.

Bij aanvang van de executie, zei Art tegen de groep dat ze van de heuvels naar het strand gingen en van Maastricht naar Zeeland. Drie meisjes hadden die oversteek niet meegemaakt, doordat zij het spel moesten verlaten. Er was nog geen enkele jongen, naar huis gegaan. De kandidaten zaten er nog met z’n vijven. Kijken, hoe lang dat nog duurde 🤔

4 van de heren kregen ieder een groen scherm, dat waren Guido, Harmen, Roeland en Davey 🟩 Maar de vijfde man was Jan en kreeg een rood scherm 🟥 Hij was de eerste jongen, die afviel tijdens Wie is de Mol? Junior 2014 ❌

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag