Expeditie Robinson in Wie is de Mol?

Aflevering 8: ‘De lachende derde’

Susan moest een week eerder kiezen. € 2000 voor de pot of een vrijstelling voor de hele groep, zodat ze haar scherm zelf ook niet hoefde te zien. Zij koos voor het laatste. En dus kon iedereen, opgelucht mee naar het paradijs: Turtle Island, een tropisch eiland zoals een kind zich fantaseerde: palmbomen, wit strand en een helder blauwe zee. Wat de kandidaten niet wisten, was dat ze daar voorlopig helemaal alleen voor stonden. En dat zij een cruciale keuze, voor het kiezen kregen. Wie gunde, ten kostte van zichzelf, een vrijstelling voor de finale?

De deelnemers gingen van Laoag naar Palawan

Spel 1: Expeditie Robinson

Op Turtle Island waren de kandidaten aangekomen, na in een boot te hebben gezeten, dat naar het eiland vaarde 🌴

Art heette hun welkom. Het eiland zelf, lag in de provincie Palawan. Het strand was voor de deelnemers, hun voorlopige thuis, namelijk Kamp Noord 🏝️

Er werd alvast € 3000 verdiend voor de kas. In het water lagen twee kisten. Een kist die werd opengemaakt kostte € 1500. Een kist was er om te overleven en de ander om het leven wat aangenamer te maken.

De groep had door dat ze gingen robinsonnen. Waarbij het leek alsof zij zelf meededen aan het survivalprogramma Expeditie Robinson, wat sinds 2012 gepresenteerd werd door voormalig Mol Dennis Weening en later dat jaar in 2014 door oud kandidaat Nicolette Kluijver.

In een biecht zeiden Tygo en Jan-Willem, dat die zelf niet gevraagd wilden worden om mee te doen aan Expeditie Robinson.

Wel vond Jan-Willem om de belevenissen mee te maken, een buitenkansje. Tygo vond het wel een prachtig programma om op televisie te zien.

Turtle Island werd mooi gevonden door de deelnemers. Om een kamp te vormen, werden er al verschillende taken gedaan. Zoals het vangen van vis, hout verzamelen, hangmatten ophangen etc. Tygo en Freek probeerden samen, wat kokosnoten uit bomen proberen te halen 🥥

Om er te kunnen slapen, werd er een hut gebouwd. Na de klusjes te hebben gedaan, ging de groep even relaxen.

Last hadden de kandidaten, van behoorlijk wat muggen 🦟 Daar bleven ze niet gespaard van.

Sofie vertelde dat zij haar maag hoorde knorren. Want in Expeditie Robinson is het zo, dat je altijd moet proberen te overleven, op het beperkte eten dat beschikbaar kon zijn. Tygo had uren daarvoor, een broodje met jam gegeten.

Er werd geprobeerd om vuur te maken. Maar voor dat zover was, werd er besloten om wat proviand uit het water mee te nemen. Freek en Jan-Willem gingen dat doen. Doordat de heren een kist hadden meegenomen, werd het € 1500 minder voor de pot.

Toen het geopend was, werd duidelijk wat in de proviand zat. Zo zaten daar broodjes, bananen, mango, tomaten, boontjes en komkommer in 🍞

Wat handig was om vuur mee te maken, was dat de kist ook lucifers bevatte. Om even wat energie te krijgen en ze trek hadden, nam ieder een lekkere banaan 🍌

Door de lucifers te gebruiken, was het gelukt om vuur te maken. Over het lot van Freek en Tygo, gingen Susan, Jan-Willem en Sofie beslissen. Zeker was dat de vrijstelling voor de finale, naar één van de mannen ging. Maar naar wie?

Een dag later waren de deelnemers bij een kapelletje, dat tussen de rotsen en een stukje strand in lag. Tygo en Freek waren een dag eerder, als laatste twee overgebleven bij Vijf op een rij. Normaal heette dat Vier op een rij, maar omdat bij de eliminatie in de voorgaande uitzending er niemand uit ging, werd het als Vijf op een rij gespeeld.

Jan-Willem, Sofie en Susan gingen stemmen. Dat ging net zoals bij Robinson, met het opschrijven van een naam op dik stuk papier. Maar deze maal ging het er om, wie een finale vrijstelling kreeg.

In beeld was te zien, dat Jan-Willem ging stemmen op Tygo en dat Susan haar stem uitbracht op Freek. Je kon dan al opmaken, dat het gelijk op ging. Maar niet was te zien, op wie Sofie haar keuze had gemaakt.

Art nam de urn mee. Waar het bij Expeditie Robinson bij een eilandraad om ging, wie er naar huis moest gaan vanwege de meeste stemmen op zijn/haar naam, was het nu om wie een vrijstelling voor de finale was gegund.

Wie kreeg de vrijstelling? De eerste stem was voor Tygo. Stem twee ging naar Freek. En de derde en laatste stem, die was er ….. voor Freek. Hij kreeg de finale vrijstelling, maar moest die na de eerstvolgende executie nog in bezit hebben.

Spel 3: Wanted

Art zei aan de groep, dat die hadden gemerkt dat Freek er niet bij was. Hij kwam na 15 minuten aan in El Nido Town. Als het Freek was gelukt om Art binnen 20 minuten te hebben gevonden, dan behield hij z’n vrijstelling.

Tenzij het door de kandidaten was gelukt, om 1 minuut nadat Freek bij Art zou zijn, binnen te komen. Dan ging de finale vrijstelling van Freek verloren en was er € 2500 verdiend. De enige manier voor Tygo, Sofie, Jan-Willem en Susan om bij Art te komen, was door Freek te vinden. Kortom, het jachtseizoen was geopend!

Tygo zei in een biecht, wat hij nog goed wist. Dat in seizoen 13, de vorige editie die zich afspeelde in Zuid-Afrika, ook 1 deelnemer z’n vrijstelling moest verdedigen. Namelijk Daniël Boissevain, bij wie het mis ging in de test van de zevende uitzending en helaas afviel.

Jan-Willem zei dat wel iets misschien kon helpen. Namelijk een afbeelding van Freek op een poster, met daarbij de kenmerken WANTED en € 2500 er op 🤣 Op een muur werd een poster van hem, er op gehangen.

Het kwartier was voorbij en Freek was aangekomen in El Nido Town. De tijd was in gegaan. Verspreid waren de 4, ergens in het dorp. Om niet op te vallen, had hij een hoedje op zijn hoofd gezet. Freek had een portofoon bij zich en een foto, met de locatie er op waar hij moest zijn.

Door de porto gaf Tygo aan de anderen door, dat duidelijk de plek van herkenning doorgegeven moest worden, als Freek gespot was. Om langs de zijkant van een schutting te lopen, had Freek door dat hij Susan zag lopen.

Wel kon Freek de vier anderen, door de portofoon horen communiceren, waar nog weinig gebeurde. Hij wist wel, dat die de rest kon gaan afluisteren, wat ze niet wisten.

Tygo gaf door, dat er goed moest worden opgelet op voertuigen, want hij kon daar ook in plaats nemen om niet herkenbaar te zijn. In een biecht bedankte Freek namelijk Tygo, want daar had hij niet aan gedacht.

Op het moment na het horen van de suggestie van Tygo, kwam er een TukTuk aangereden, waar Freek instapte. De chauffeur wist waar het huis was. Het bleek dat Tygo achter Freek stond, die hem niet gezien had.

Sofie keek tussen twee huisjes en het strand in, of Freek daar ergens kon zijn. Jan-Willem had door dat Freek al over de hoofdweg was gegaan.

Wijk voor wijk ging er gezocht worden. Wel werd Art gevonden, namelijk door Jan-Willem, die zich bevond bij een basketbalveld.

Achter een vrachtwagen ging Jan-Willem zitten. Recht in het gezicht van Art, keek hij naar hem. Susan was verscholen achter een truck. Sofie in een huis, achter een koelkast. En Tygo verstopte zich achter de bosjes.

Van Jan-Willem moest de porto, super zacht gezet worden. Rennend ging Freek naar de bestemming toe, waar hij moest zijn. Bij Jan-Willem kwam er een hond dichtbij, die hem aankeek en daarna weer weg ging.

Door hard te hebben gerend, kwam Freek aan bij Art. De tijd ging in. Als niemand binnen 1 minuut bij Art kwam, behield Freek de finale vrijstelling.

Zo niet, dan ging de vrijstelling verloren. Doordat niemand binnen een minuut kwam, behield Freek de vrijstelling voor de finale ⚪️ Daarmee werd er geen geld verdiend voor de kas.

De pot stond op € 6.250 aan het einde van deze uitzending.

Voor Freek was het van groot belang, om deze test goed te maken. Drie keer was Susan genoemd als verdachte. Tygo en Sofie hadden op haar antwoord gegeven, op de vraag wie de Mol kon zijn. Jan-Willem vond dat Susan een goeie Mol-kandidaat was, maar vond ook dat ze niet veel had bijgedragen aan de kas.

Art zei voordat de executie begon, dat een aantal dagen later de finale plaats vond. En dat er nog twee kandidaten gingen afvallen. Deze eliminatie werd enorm belangrijk voor Freek, vanwege de finale vrijstelling. Als hij groen kreeg, werd hij de eerste finalist. Werd het rood, dan ging Freek naar huis en moest de vrijstelling ingeleverd worden.

Het scherm dat Freek te zijn kreeg was ….. Groen 🟩 Door dat resultaat, werd Freek de eerste finalist van Wie is de Mol? 2014 👍🏻 Aan het einde van de executie bleven Susan en Jan-Willem, als laatste twee over. Helaas ging het rode scherm naar Jan-Willem en werd de Radio-DJ de zesde afvaller 🟥😯

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag