Mislukte ononderbroken rode lijn

Tijdens het jaar ervoor in 2014, was Wie is de Mol? twee maal te zien op televisie. Van Januari t/m Maart seizoen 14, dat zich afspeelde in Hong Kong en de Filipijnen. En van Maart t/m April seizoen 2 van Wie is de Mol? Junior, de junior-variant van Wie is de Mol? dat plaatsvond in Maastricht en Zeeland.

Het nieuwe jaar 2015 begon op 1 Januari. Voor Molloten begon de eerste dag van 2015 goed. Want op donderdagavond 1 Januari 2015 begon seizoen 15 van Wie is de Mol?

Een kleine verandering was er vanaf 2015 gaande. Vanaf dat jaar was het AVROTROS als omroep, die dit populaire spelprogramma ging uitzenden op de televisie. Dat nadat sinds 7 September 2014 alle bestaande programma’s van de AVRO en TROS werden uitgezonden onder de naam AVROTROS.

Aflevering 1: ‘Lezen en schrijven’

Door iemand werd er een grote doos, in het hotel afgeleverd. Daar verbleven de kandidaten. Een man las een brief, waarin het volgende stond:

Geachte heren.

Binnenkort arriveren 10 gasten uit Nederland. Om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, wil ik de inhoud van dit pakket graag in 2 van hun kamers plaatsen.

Bij voorbaat dank

Hoogachtend,

De Mol

Op een strand opende Art Rooijakkers het 15e seizoen van Wie is de Mol? Hij vertelde dat Sri Lanka door ontdekkingsreiziger Marco Polo werd omgeschreven, als het mooiste eiland van dat omvang in de wereld. Ongeveer twee maal zo groot als Nederland en België samen. Sri Lanka werd de locatie voor de 15e editie van Wie is de Mol?

De ingrediënten waren één eiland, negen deelnemers en 1 Mol. De Mol opereerde dat jaar weer ondergronds. Maar koos ook de aanval, wanneer dat kon. De Mol liet van zich horen, zette dwaalsporen uit en lokte de kandidaten in een val.

De deelnemers probeerden door de opdrachten, geld te verdienen voor de pot. De kas ging naar de winnaar, die de Mol in de laatste uitzending wist te ontmaskeren. De jacht was geopend. Wie is de Mol?

De nieuwe kandidaten van seizoen 15 van Wie is de Mol?:

  • Ajouad El Miloudi (Presentator)
  • Carolina Dijkhuizen (Musicalactrice)
  • Chris Zegers (Acteur)
  • Evelien Bosch (Presentatrice)
  • Margriet van der Linden (Journaliste)
  • Marlijn Weerdenburg (Actrice)
  • Martine Sandifort (Cabaretière)
  • Pieter Derks (Cabaretier)
  • Rik van de Westelaken (Journalist)
  • Viktor Brand (Presentator)

De bestemming voor Wie is de Mol? 2015 was het eiland Sri Lanka, een land in Zuid-Azië. Het land is een eilandstaat in de Indische Oceaan.

Twee hoofdsteden kent het eiland. De grootste stad van Sri Lanka is Colombo. Sri Jayawardenapura Kotte is de officiële hoofdstad.

Het eiland werd op 4 Februari 1948 onafhankelijk, onder de naam Dominion Ceylon. De regering in de jaren 50 maakte het Singalees, de officiële taal na de onafhankelijkheid. In 1972 ging de naam van dit eiland veranderen in Sri Lanka. De hoofdstad werd verplaatst naar Jayawardenpura Kotte.

De Portugezen hadden zich in 1505 op het eiland gevestigd, waar die tot 1658 zouden blijven. Na anderhalve eeuw werden de Portugezen gevolgd door de Nederlanders. Onze landgenoten waren geïnteresseerd in de handen van kaneel en olifanten. De kust van het eiland kregen ze in handen. Om het monopolie op de handel van kaneel te beschermen, hadden zij een aantal vestigingen opgericht, onder andere in Galle en Colombo. In 1602 was zeevaarder Joris van Spilbergen de eerste, die met de vorst van Kandy handelsbetrekkingen aanknoopte.

In 1796 werd door de Britten het eiland overgenomen. Dat werd in 1802 een kroonkolonie. Het gehele land werd bestuurd en bewoond door de Britten, waardoor er op Sri Lanka ook veel Britse invloeden zijn te zien. Bijvoorbeeld in Nuwara Elia, dat een populaire vakantieplaats was. Nakomelingen van de Nederlandse kolonisten worden aangeduid als Burghers. De invloeden daarvan zag je terug, in allerlei namen van topografie. Zo is er bijvoorbeeld een eiland dat Delft heet, gelegen tussen de noordkust van Sri Lanka en India. Wij hier in Nederland kennen ook de plaatsnaam Delft, dat een stad en gemeente is in de provincie Zuid-Holland.

De deelnemers waren in Colombo

Opdracht 1: Station

Na een lange reis, kwamen de kandidaten aan bij Art. Want op het Fort Railway Station, ging het eerste spel van Wie is de Mol? 2015 beginnen. Art had vijf foto’s van reizigers, die tussen 17:00 en 17:30 de trein gingen nemen 🚃

Vier daarvan hadden een envelop bij zich, met in totaal € 2000 er in. De andere reiziger had een envelop, met twee vrijstellingen. Aan de deelnemers de taak om de reizigers te vinden, voordat die tussen 17:00 – 17:30 in de trein gingen plaatsnemen. De vrijstellingen mochten behouden worden. Maar de gevonden enveloppen met het geld er in, moesten bij Art worden ingeleverd.

Het was ondertussen 17:00 en de eerste opdracht begon. Spitsuur was het op het station, want daar waren honderden mensen.

Met een voorstel kwam Evelien, om iedereen in duo’s te verdelen. De tweetallen waren Viktor en Margriet, Chris en Ajouad, Rik en Evelien, Carolina en Marlijn en Martine en Pieter.

Ieder zou een perron doen. Naar de achterste daarvan, waren Ajouad en Chris gegaan. Omdat mensen binnenkwamen bij de in/uitgang, was het volgens Ajouad slim om daar te staan.

Pieter vond het slim om op de gezichten te letten, omdat die volgens hem andere kleren aanhadden op de foto.

Ook was het namens Pieter de bedoeling, om op de kin en bakkebaarden in de gaten te houden. Viktor vond veel personen, op elkaar lijken.

Na twee stappen vooruit te hebben gezet, kwam Ajouad bij de man, die twee vrijstellingen had. Totaal zag die man er anders uit, dan op de foto. Chris maakte met Ajouad een afspraak, om de twee vrijstellingen eerlijk te verdelen.

Marlijn vond het niet makkelijk, omdat er zoveel mensen op het station waren. Zij en Carolina probeerden het bij iemand, maar die bleek geen envelop te hebben. Martine en Pieter lieten aan mensen de foto’s zien ,of iemand van hen daar op stond.

Viktor ging zelfs even een trein instappen, om mensen te vinden die een envelop hadden. Margriet vroeg zich daarvoor af, waar hij was. Volgens haar was het onmogelijk, dat de reizigers met een envelop, in de trein konden zitten. Even maakte Margriet een geintje, dat anders Viktor er vandoor ging met de trein 😂

Nog 11 minuten waren er te gaan. Terwijl zijzelf en Carolina op het ene perron zaten, zei Marlijn tegen Margriet, dat de vrouw op het perron diegene was, met een envelop. De chaos was compleet, want iedereen bemoeide zich met elkaar.

Tussendoor zagen wij in beeld, dat er reizigers in de trein gingen stappen, die een envelop hadden met inhoud er in.

Heleboel mensen kwamen niet eens in de buurt, van personen die stonden afgebeeld.

De opdracht was voorbij, want het was 17:30. Bij elkaar waren de kandidaten weer. Door naar hem toe te lopen, liet Ajouad aan Art zijn twee vrijstellingen zien 🟢 Margriet vond het vreemd, dat Ajouad liet weten dat hij vrijstellingen in bezit had. Art vroeg ook of er enveloppen waren gevonden, met daarin geld. Dat bleek niet zo. Er had bij deze opdracht € 2000 verdiend kunnen worden voor de pot. Maar omdat niemand geld had gevonden, was er niets verdiend voor de pot.

’s Avonds kwamen de deelnemers in het hotel, waar ze gingen slapen. Bij aankomst lagen er op de balie, vijf kamersleutels. De vraag was: Wie sliep bij wie?

Margriet en Martine die met elkaar een kamer gingen delen, vonden op hun bed een envelop en een lotusbloem. In de envelop die de vrouwen gingen lezen, stond een bericht van de Mol, waarop stond: Als één van jullie er in slaagt om penningmeester te worden, krijgen jullie allebei één joker bij de test. Maar vergeet niet: voor wat, hoort wat. Ik wens jullie een goede nachtrust. De Mol.

Ook Viktor en Marlijn die een kamer beiden met elkaar deelden, hadden op het bed een envelop en een bloem gevonden.

Zij lazen het bericht voor, wat de Mol had geschreven: In de bureaula van kamer 3 liggen 2 jokers voor aflevering 1. Als jullie deze vinden mogen jullie ze inzetten bij de test. Maar vergeet niet: voor wat, hoort wat. Jullie zijn de enigen met dit aanbod. Ik wens jullie een goede nachtrust. De Mol.

Tijdens het borrelen zag Marlijn, dat Viktor hun kamersleutel had gepakt en verdween. Hij moest naar het toilet en ging naar kamer drie. Viktor voelde aan de deur, die open bleek te zijn. Trok de laadjes open en vond niets. Toen Viktor eventjes met Marlijn alleen was, vertelde die wat hij gedaan had. Marlijn vertrouwde het niet en ging kamer 3 in. Ze trok ook de lades open en vond wel de twee jokers. Samen gingen Marlijn en Viktor, de twee jokers delen 🃏

Opdracht 2: Schermen

De groep was bij een voormalig verlaten politiebureau. Van € 0 tot € 2000 in de kas, als het de kandidaten was gelukt om dit spel tot een goed einde te brengen.

Binnen in het pand lag een stapel monitoren. Bij de eerste daarvan, was dat het startpunt. En bij de laatste was geld te zien, namelijk € 2000.

Er moest gezorgd worden, dat er een ononderbroken rode lijn, van de eerste naar het laatste scherm moest lopen.

45 minuten hadden de deelnemers de tijd. De kandidaten kwamen binnen. Bij binnenkomst in de control-room, waren er 11 monitoren te zien. In het gebouw moesten er camera’s op rode lijnen gericht worden. In de controlekamer moesten de deelnemers die daar waren, aan de ander doorgeven of de lijn goed of fout op het scherm stond.

Er was afgesproken dat Margriet en Pieter in de control-room bleven. Maar wel dat er af en toe gewisseld werd, van kandidaten. De opdracht begon, want de tijd ging in. Met een portofoon liepen verschillende deelnemers, door het pand heen.

De eerste lijn werd gevonden door Marlijn en Ajouad. Ook snel daarna, vond Evelien daarvan er één.

Zelf lagen er in de controlekamer ook camera’s. Die konden meegenomen worden, als er lijnen waren gevonden.

Ajouad en Marlijn hadden een U gevonden, die op zijn kant leek. Chris was als verkenner op pad in het gebouw, maar kon geen rode lijnen vinden. De groep had in de control-room door, dat Martine en Evelien beeld hadden gemaakt, maar wel op de verkeerde camera.

Ondertussen was er in de controlekamer, heel wat verwarring. Wie had welke camera en wie stond bij welke lijn? Ajouad had door dat de camera die hij bij een rode lijn had gezet, op de trap lag. Die ging hij terugzetten bij de lijn, waar dat eerder lag.

Toen Rik een camera in de hand hield, vroeg hij om hulp. Want de kabel lag er uit. Zelf wist Rik niet, welke kleur snoeren er in de camera moest.

Bij een gespiegelde L waren Marlijn en Ajouad. Zelf kwam Ajouad daarna er achter, dat de kabel tekort was.

Sommige deelnemers kwamen in de control-room er achter, dat er camera’s waren uitgezet. In de knoop zaten de snoeren van de camera’s. Marlijn besloot om met een andere kandidaat, door het pand, namelijk met Chris.

Zonder het door te hebben, trapte Ajouad een camera opzij. En dat was diegene, die hij eerder nog terug op de plek had gezet, nadat die eerst op de trap lag. Marlijn zei in een biecht, dat er twee strepen niet te vinden waren. De tijd was om.

Art kwam er bij en vertelde dat er een ononderbroken rode lijn moest komen, wat gezien kon worden op de beeldschermen.

Zoals je aan de afbeelding hier links kon zien, was dat helemaal mislukt. Er had opnieuw € 2000 verdiend kunnen worden.

Helaas kwam er weer niets in de kas. Dat hield in dat de stand van de pot, aan het einde van deze uitzending op € 0 stond. De Mol deed goeie zaken, in deze eerste aflevering.

Het was tijd voor de eerste test. Drie maal werd Chris als verdachte genoemd. Evelien vond het van hem verdacht, dat hij met Ajouad de vrijstellingen had gevonden bij de Station-opdracht, terwijl het moeilijk was om mensen te vinden. Chris stond op 1 namens Carolina in haar Top 3. Pieter vond Chris het verdachtst.

De eerste executie ging plaatsvinden. Art zei tegen de groep dat Ajouad tijdens de test, een vrijstelling had ingezet en door was naar de tweede aflevering. Het eerste rode scherm van 2015 was er voor ….. Pieter 🟥 Hij werd de eerste afvaller, van de 15e serie van Wie is de Mol?

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag