Het licht uitdoen

Aflevering 2: ‘Sleutelpositie’

Doordat Lucia als eerste Wie is de Mol? Junior had moeten verlaten, was het spel echt begonnen. Er werden zelfs al verbondjes gesloten. Die dag stond de groep een pittige fietstocht te wachten, waarbij ze hun ogen goed geopend moesten houden.

Spel 1: Schoenen

Art zei tegen de deelnemers, dat hun een stukje gingen fietsen, namelijk 2,5 kilometer 🚲

Maar daar kregen zij 10 minuten de tijd voor. Onderweg kwamen de kandidaten negen voorwerpen tegen, die niet echt in het mooie heuvelachtige landschap pasten.

Goed moest er opgelet worden, in de volgorde die ze tegenkwamen. Maar niet alleen de volgorde was belangrijk. De groep mocht zich klaar maken voor de start. Te zien was dat de deelnemers andere schoenen moesten aantrekken en hun eigen schoenen moesten inleveren.

Art gaf het startsein en de kandidaten begonnen aan de fietstocht. De tijd ging in. Jenny dacht dat de groep zo snel mogelijk moest fietsen, om op tijd aan te komen, mogelijk vanwege vrijstellingen, geld of jokers.

Al snel kwamen de deelnemers er achter, dat hun eigen gedragen schoenen aan palen hingen, die verspreid waren 👞 Jitske zei dat ze haar eigen schoenen, niet had gezien. Met nog 1 minuut te gaan, begon het te regenen en was daarbij ook een flits onweer ⛈️

Guido kwam als eerste aan bij Art. Het was de bedoeling dat elke kandidaat, een foto van een andere deelnemer ergens op het bord ging neerleggen, op de plek waar de schoenen van de kandidaat lag.

De afbeelding van Jitske had Guido op plaats 3 gezet. Harmen deed het van Floor bij de zesde plek. Het plaatje van Bobbie, werd door Davey gezet op 7. Jan van Davey op plaats 5. Harmen zijn afbeelding stond op 4, wat Bobbie deed. Op de eerste plek had Jenny de foto gezet van Roeland. Van Jenny plaatste Roeland op 8 haar plaatje. Floor deed die van Guido op plaats 2. Als laatste legde Jitske de afbeelding op plek 9 van Jan.

Omdat Jitske als laatste bij Art was gekomen, mocht zij alle foto’s veranderen op de plaats, waarvan ze dacht waar de plaatjes hoorden te staan. Er kon € 150 verdiend worden. De andere kandidaten, mochten Jitske niet gaan helpen. De afbeeldingen werden door Jitske veranderd en zo zag het er uit:

  • Foto 1: Harmen
  • Foto 2: Guido
  • Foto 3: Davey
  • Foto 4: Roeland
  • Foto 5: Jitske
  • Foto 6: Jenny
  • Foto 7: Bobbie
  • Foto 8: Jan
  • Foto 9: Floor

De volgorde werd door Art gecontroleerd. Uiteindelijk bleek er van de volgorde van de schoenen, weinig er van te kloppen. Niets kwam er in de kas.

Spel 2: Licht uit

In het Bonnefantenmuseum ging de opdracht plaatsvinden. Art zei tegen de deelnemers, dat die in deze opdracht, het licht gingen uitdoen. In drie groepen, mochten de kandidaten zich gaan opdelen.

Het was een symbolische opdracht wat Art zei, om een signaal af te geven in de opwarming van de aarde. Als iedereen zijn lampen uitdeden, bijvoorbeeld als die niet meer nodig waren, dan kon een ieder helpen aan een beter klimaat.

Naar drie kunstwerken, ging elk team op zoek. Bij de foto’s daarvan, hing een kleur. De kleur die naast de kunstwerk van een afbeelding hing, stond op de legenda voor een jaartal. De jaartallen hielden in, welke lampen er uitgezet konden worden.

Het getal wat de deelnemers hadden, daarvan moesten de lampen worden uitgedraaid. Als de groep het goed deed, dan was er een code zichtbaar. Met de code kon er een kluis, worden opengemaakt.

De tijdslimiet daarvoor, was 45 minuten. De tijd was in gegaan. Davey, Harmen en Roeland, Jitske, Jenny en Floor en Guido, Jan en Bobbie vormden de drie groepen.

Het zoeken begon, naar de plaatjes van de kunstwerken. Om te weten welke dat waren, stonden de werken afgebeeld op een tablet. Door heel het museum, moest gezocht worden. En dat viel niet mee.

Floor, Jitske en Jenny vonden als eersten een kunstwerk, waarvan de gevonden er van, ieder een diverse kleur had. De rest vond dat daarna ook. Omdat de lampen warm waren, moesten diegenen die het wilde uitdraaien, wel handschoenen aandoen.

Roeland vond het geen kunstwerk, toen hij en Harmen en Davey op de tablet zagen, dat er een foto stond van een mobiel, die vast zat aan de muur met klei. Harmen had door dat Davey het jaar 1979 had uitgedraaid, wat Harmen daarna weer had aangedraaid.

Op het bord waren alle lampen uitgedraaid. De kandidaten dachten de code te weten, wat volgens hun 369 was. Die code werd ingevoerd bij de kluis en was goed geraden. In de kluis zat € 150, wat verdiend werd voor de pot.

De kas stond op een tussenstand van € 430, aan het einde van deze uitzending.

In de tweede test, waren Davey en Jitske allebei twee maal genoemd, als verdachten. Guido vertrouwde Davey niet. Harmen vond wat Davey verdacht vond, wat die aan de rest had verteld, wat helemaal niet verdacht was. Guido vertrouwde ook Jitske niet. Jan verdachte Jitske, die volgens hem bijna niets voor de pot had verdiend en achteraan was bij de Fiets-opdracht.

Guido, Jitske en Davey hadden allen drie, een groen scherm gekregen 🟩 De tweede afvaller was opnieuw een meisje, ditmaal Bobbie ❌

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag