Wat zou hij of zij gedaan hebben?

Aflevering 8:

Hij kon nauwelijks geloven dat die moest vertrekken. Arjen was verbijsterd. De anderen trouwens ook.

Kim, Frits, Erik en Sanne. Zij waren ver gekomen in Wie is de Mol? Ze streden nu in Tokyo, om een plek in de finale.

De overgebleven deelnemers hadden het nog even over Arjen. Sanne vond hem slim, fanatiek en een goed geheugen hebben. Emotioneel was Kim geweest, doordat hij het spel moest verlaten. Beiden hadden een goede klik, met elkaar gehad.

Lastige keuzes bij een gesprek met Pieter Jan

Om de beurt had elke kandidaat, een gesprek met Pieter Jan. Erik begon bij hem.

Pieter Jan vroeg aan Erik waar die voor gekozen had, bij het Tempel-spel als die de top van 1000 treden had bereikt in Yamadera. Erik zei dat hij dan, voor de vijf jokers zou zijn gegaan. Want die jokers kon hij goed gebruiken.

Aan het einde van aflevering 3 stond Barbara alleen en ze moest vertrouwen op de groep. Als niet Barbara maar Erik zelf aan het eind van die uitzending alleen stond, vertrouwde hij Sanne niet als die tegenover hem zou staan. Dat vanwege haar wispelturigheid.

Pieter Jan had met Frits, het tweede gesprek. Hij stond buiten spel bij de Spionage-opdracht. Als Frits zelf iemand mocht uitsluiten van deelname bij datzelfde spel, dan koos hij voor Erik. Omdat hij hem vertrouwde.

In Holland Village had Erik twee jokers voor Frits gepakt en aan hem gegeven. Hij zou exact hetzelfde voor Erik hebben gedaan. Wel wilde Frits hetzelfde aantal stuks geven aan Kim. Maar niet aan Sanne, omdat hij haar als concurrent zag.

Het derde gesprek had Pieter Jan met Kim. De vraag was aan wie zij haar jokers had gegeven, als ze zelf een dag eerder was afgevallen. Kim wilde die geven aan Sanne, omdat ze het aan haar gunde om verder te komen.

Als Kim in het donkere bos de laatste persoon was geweest, die aan de ketting had gezeten. Dan had zij voor een vrijstelling gegaan. Want dat was volgens haar goud waard in Wie is de Mol? En je dat ook een ronde verder kon brengen in het spel.

Sanne had als laatste deelnemer, met Pieter Jan een gesprek. Als bij de onderhandelingen in de wijk Shibuya de lege koffer bij haar was geëindigd, dan wilde ze dineren met Kim. De reden was dat het haar met Kim gezellig leek en dacht dat zij ook de Mol kon zijn.

Bij het Spion-spel op de markt in Tokyo zou Sanne voor Erik zijn gegaan als teamgenoot, om te hebben gestreden voor de vrijstelling. Zelf zou ze niet de vrijstelling hebben afgestaan aan Erik.

Opdracht 1: Tokyo Tower

De groep stond met Pieter Jan in de stad. Hij vertelde dat de Japanners beroemd waren om hun kopieer kunst.

Want zij stonden bij de Tokyo Tower. Waar iemand in de stad ook was, je kon deze nep Eiffeltoren overal zien staan.

In twee teams van 2 personen, moesten de kandidaten zich verdelen. Elke groep ging naar een plek in Tokyo, dat 1500 meter van de toren vandaan was.

Een GPS-systeem kregen beide teams. Van hem kregen ze 2500 meter en niet meer, om weer terug te komen bij de Tokyo Tower. Er kon namelijk ook € 2500 verdiend worden. Frits had als samenstelling gekozen, dat er zowel één man als vrouw in een groep moest zitten. Sanne en Frits en Kim en Erik waren de teams.

Het was al avond, toen de opdracht ging plaatsvinden 🌙🌑 Wat op het plaatje hier rechts stond, was schitterend om te zien hoe Tokyo verlicht was in het donker 🤩

Zelf kwam Erik op z’n horloge er achter, dat het al iets over 20:00 was. De tijd was in gegaan.

Het lopen begon bij de twee groepen. De bedoeling was niet, om in een rechte lijn naar de toren toe te lopen. Een juiste route moesten ze kiezen. Kim kwam er al snel achter dat zij samen met Erik, een goed tempo hadden.

Ondanks dat het avond was, waren er nog veel mensen te zien in deze Japanse hoofdstad.

Frits en Sanne hadden al de Tokyo Tower in het zicht, maar waren daar nog niet. Even later was dat ook bij Erik en Kim.

Bijna gingen Sanne en Frits ieder een andere kant op lopen, toen ze boven op een loopbrug waren. Kim en Erik waren aangekomen bij de toren, waar Pieter Jan was. 1.780 meter was er afgelegd, door dat tweetal.

Als laatste duo waren ook Frits en Sanne aangekomen bij de Tokyo Tower. Die hadden een afstand afgelegd, van 2.170 meter. Binnen de afstand waren beide groepen gebleven en ook op tijd aangekomen. In de kas kwam daardoor € 2500.

Doordat Arjen niet meer in het spel zat, werd Frits de nieuwe beheerder van de pot.

Bij het ontbijt op de ochtend van Dag 14, ging Erik de twee jokers verdelen. Arjen gaf die aan hem tijdens de vorige executie.

Die gingen verloot worden. Erik ging twee cijfers opschrijven, op een papiertje. Sanne zei 3 en Kim noemde het getal 4. De meiden hadden het juist geraden en kregen beiden één joker van Erik.

Opdracht 3: Dilemma’s

De groep zat samen met Pieter Jan rond een tafel. Hij vertelde aan de deelnemers dat ieder van hen, met hem een gesprek had gehad. En daarbij waren vragen gesteld.

Als van de ander het goede antwoord was geraden, dan leverde dat € 250 op.

Pieter Jan was eerst begonnen met Erik. Kim en Sanne hadden het er eventjes over dat hij voor het geld zou zijn gegaan, als die de top van 1000 treden had bereikt bij de tempel van Yamadera. Toch ging de meerderheid ervoor, dat Erik jokers gekozen zou hebben en dat klopte.

Zelf dachten de kandidaten dat Erik aan het eind van aflevering 3 als deelnemer buitenspel stond en niet Barbara, dat hij niet vertrouwde op Sanne. Ook dat was goed.

Bij de Spionage-opdracht was Frits uitgesloten van deelname aan dat spel. De groep dacht dat hij Sanne had gekozen, die niet mee mocht doen. Maar dat was fout. Frits zou dan Erik buitenspel hebben gezet.

In de tweede uitzending had bijna iedereen in Holland Village jokers voor elkaar gepakt. Frits zou dat niet hebben gegeven aan Kim. Dat klopte niet. Want hij zou Sanne hebben bedrogen.

Aan Sanne zou Kim de jokers hebben gegeven, als ze zelf afviel in aflevering 7. Dat was goed.

Wel klopte het niet dat Kim voor de sleutel zou zijn gegaan in het donkere bos, als ze als laatste aan de ketting bleef hangen. Want zij zou een vrijstelling hebben genomen.

De vragen van Sanne werden als laatste doorgenomen. Als die bij de het spel met de koffers in de wijk Shibuya voor de lege koffer zou gegaan zijn, dat ze Kim had uitgekozen om te gaan uiteten. Dat antwoord was goed geraden.

Kim zou de teamgenoot van Sanne zijn geweest bij het Spion-spel op de markt, om voor een vrijstelling te strijden. Helaas bleek dat niet te kloppen. Want zij had dan Erik als tegenstander willen hebben.

Van de acht antwoorden, waren er vier daarvan juist. De pot werd daarmee gevuld met € 1000 er bij.

De kas zat aan het eind van deze achtste aflevering op € 13.900.

Vanwege het verdienen van een vrijstelling eerder deze uitzending, hoefde Sanne de test niet te maken en ging door naar de volgende aflevering 🟢

In deze test werd Sanne twee keer genoemd als verdachte. Vanwege het winnen van een vrijstelling die Kim haar gunde. Maar ze vond haar wel verdacht, omdat zij chaotisch was.

De laatste executie van deze tiende serie, ging plaatsvinden. Door het behalen van een vrijstelling, was Sanne de eerste finalist geworden.

Spannend werd het, omdat er nog één iemand ging afvallen en de finale niet ging meemaken.

Frits kreeg een groen scherm en werd daarmee de tweede finalist 🟩 Erik en Kim bleven nog over. Het laatste rode scherm van 2010 was er voor …. Erik 🟥 Hij werd de zevende en laatste afvaller 😮 De drie finalisten van seizoen 10 waren daardoor Frits, Kim en Sanne geworden 👍🏻

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag