Werk

Een leuke blog over mijn werk.

Sinds September 2013, ben ik werkzaam bij Lunchcafé Juuls in Gouda. Een werkplek, waarin mensen met een beperking werkzaam zijn.

Terecht ben ik er gekomen, via mijn oud school De Ark. In mijn laatste schooljaar (seizoen 2012-2013) ging ik halverwege het jaar stage lopen na de voorjaarsvakantie van 2013.

Dat combineerde ik toen ter tijd, met een stage bij een cateringservice in Alphen aan den Rijn van Ipse De Bruggen.

Geleerd heb ik in die periode, hoe het werk gaat in de keuken, achter de bar en in de bediening. Wekelijks ging iemand die mij begeleidde op de Woensdag, aan het eind van die dag mijn map invullen om mij te beoordelen. Tevreden waren ze, hoe ik het elke week deed.

Het leek mij het leukste om op beide plekken waar ik stage liep, te kunnen werken. Maar een moeilijke keuze moest ik gaan maken. Mijn voorkeur is uitgegaan naar Juuls.

Eind September 2013 was het officieel: Ik heb een baan. Heel blij ben ik sindsdien.

Een periode was er ook geweest, dat ik afwezig was op mijn werk. Namelijk van eind November 2016 tot eind April 2017 vanwege mijn herstelperiode van zaadbalkanker, waarbij ik 3 chemokuren had gehad. Als een shock kwam het voor iedereen op mijn werk, maar die steunden mij door een mooie grote kaart naar me te sturen en door contact te hebben via videobellen.

Uiteten

Tijdens mijn stageperiode, viel ik met mijn neus in de boter. Want met het team, gaan we jaarlijks een aantal keren uiteten.

De allereerste keer dat ik mee ging uiteten, was in Mei 2013 in mijn stage-periode.

Die keer gingen we pannenkoeken eten, bij Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen in Bergambacht. Leuk was het die dag, want toen leerde ik mijn huidige/toekomstige collega’s kennen.

Zoals je ziet, maken we bij het restaurant waar wij eten ook wel eens een groepsfoto, om te laten zien dat we het leuk hebben gehad met elkaar.

Sinds het najaar van 2013, ga ik met mijn werk, altijd uiteten in de binnenstad van Gouda.

Vooraf of soms ter plekke, moeten wij een keuze gaan maken wat we als voor, hoofd en nagerecht willen eten.

Om een beeld te krijgen van het etentje neem ik vaak mijn fotocamera en mobiel mee, zodat mensen kunnen zien wat ik gegeten en gedronken had, en hoe gezellig het was.

Bij uiteten doe ik vaak mooie kleren en schoenen aan, want dat hoort er bij. Een lekker biertje of een heerlijke wijn neem ik als drankje, soms vraag ik ook wel eens aan iemand wat voor drankje er goed bij een gerecht past.

Plezier

Plezier hebben met elkaar, op mijn werk, is erg belangrijk.

April 2014 was leuk. Nadat ik op een woensdag klaar was met middageten, zei een oud collega tegen mij wie er toen met mijn begeleiders aan het praten was.

Het bleek een Bekende Nederlander te zijn die er onverwachts was, namelijk Rob Geus. Hij is Hygiëne-expert en was bekend geworden van het programma De Smaakpolitie op SBS6, waarbij Geus keukens van restaurants in Nederland beoordeelde op hygiëne.

Dat programma keek ik ook. Hij was naar Gouda afgereisd, om iets te gaan promoten. Het personeel vond het erg leuk, dat hij bij ons lunchcafé er was. En omdat Rob het leuk vond met ons, mochten wij met hem op de foto gaan. Zoals je ziet, sta ik naast hem op de foto.

Wat je aan mij kan zien, klopt helemaal. Want op mijn werk, zien mensen mij met een glimlach. Dat heeft een reden, omdat ik blij ben dat ik deze leuke baan heb en mijn enthousiasme laat zien.

Collega’s/Vrienden

Leuke collega’s heb ik op mijn werk. Ook heb ik in de loop der jaren, enkele medewerkers zien vertrekken.

Stagiaires en scholieren, zijn ook collega’s van mijn werk. Mijn samenwerking met hen, verloopt prima. Veel leer ik van ze, en hun ook van mij.

Als ik werk met een nieuwe collega, dan vraag ik aan hem/haar wat hij/zij doet voor school. En zelf vertel ik aan diegene, wat ik voor werk doe. Soms vraagt ook een stagiaire of ik mee wil doen aan een interview of een aantal vragen, wat dan de opdracht is vanuit school van hen.

Enkele huidige of oud-collega’s zijn daarnaast een vriend of vriendin van mij geworden, vanwege een goeie band die ik met hem/haar heb.

Bijzonder vind ik het, om deze leuke baan te hebben. Veel leer ik er nog steeds. Juuls is voor mij m’n 2e thuis.

En altijd is het fijn om te horen, dat gasten genieten van het eten en drinken en om vaak een lach van ze te zien.

Leuk is het vooral, als er bekenden van mij langskomen, familie, kennissen, vrienden en vooral (vaste) gasten.

Wees van harte welkom om een keer te komen lunchen, koffie drinken, of om te borrelen.

Liefs Peter.

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

7 gedachten over “Werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: