Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lievelingsdieren: Katten

Toen ik jong was vroeger kwam ik vaak met mijn ouders en zus, regelmatig op bezoek bij toenmalige kennissen van ons in Boskoop. Die bleken ook katten te hebben. Waarschijnlijk is vanwege mijn bezoek bij hen, de reden geworden waarom ik liefhebber ben geworden van deze bekende huisdieren.

Mijn vader en moeder hadden in het verleden ook een kat gehad, die de naam Snoopy had. Weinig kon ik van hem herinneren, want hij zat toen bij de toenmalige buren van mijn ouders.

Katten zijn mijn lievelingsdieren geworden, omdat ik ze lief vind. Zij geven mij wel eens kopjes, of zitten wel eens op schoot.

Als ik bij mensen wel eens op visite kom en die schijnen katten te hebben, dan laat ik aan mijn hand even ruiken aan die kat, zodat ik herkenbaar ben voor hem/haar.

In het verleden had ik op De Ark (een ZMLK-school in Gouda), in mijn eigen klas wel eens een spreekbeurt gehouden over katten. Een oud-klasgenoot vertelde tegen mij, dat hij deze dieren leuk en lief vind net als ik.

Sinds ik in de zomer van 2015 in Reeuwijk bij het Thomashuis woon, hebben we ook een aantal katten gehad. Benjamin en Pamela, woonden in het begin bij ons al op de woning.

Begin Juni 2016 kregen we twee nieuwe poesjes, die de namen Donder en Bliksem kregen en kittens op dat moment waren. Zusjes zijn ze van elkaar. In een bench zaten zij in het begin, waarin ze sliepen.

Helemaal weg ben ik van Donder, want zij is een lieve poes en lief voor iedereen. Bliksem is mooi, vanwege haar prachtige kleuren. In het weekend van vrijdag t/m zondag, krijgen ze een zakje natvoer van mij als eten.

In Juli 2018 kregen we een kat er bij voor mijn zorgondernemers die Klontje heet.

Ook hij was een kitten, toen we hem kregen.Een leuk beestje is het, die ook vaak in het Thomashuis komt.

Wat leuk is aan katten zijn dat zij wel eens zich op plekken verstoppen, waarvan je het niet verwacht.

Mijn zus en zwager hebben ook enkele katten. De liefste poes van hun vind ik Minie, die ik als klein poesje al erg lief en mooi vind. Zij had al drie keer een nestje gekregen, met heel wat jonkies.

Ik noem Minie ook wel vaak mijn Poezenvriendin.

En zelf heb ik in Juni 2018 ook iets leuks gedaan. Voor mijn nichtje Ziva die toen 4 werd had ik een kitten als cadeau gegeven aan haar, die de naam Roosje kreeg. Ze vond het een leuk geschenk, wat ik aan haar gaf.

Roosje heeft inmiddels ook al een nestje met kleine poesjes gekregen. Die kon ik helaas vanwege het Corona-virus, niet persoonlijk kon zien. Wel zag ik de kleintjes op beeld, via videobellen en gestuurde foto’s.

Gepubliceerd door peterformule1mol

Blogger op Wordpress sinds 28-3-2020.

12 gedachten over “Lievelingsdieren: Katten

  1. Zoveel poezen in je leven! je kan vast een fotoboek vullen met alleen maar foto’s van de poezen 😉

    Like

  2. Leuk om te lezen dat jij ook zo van katten houdt! Ik hou er ook erg van, al mijn hele leven. Jij boft maar met zoveel katten om je heen. Ik heb een Cyperse kat, net zoals jij er eentje op de foto hebt staan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: